... در آن شب مکه نفس راحت و آسوده ای می کشد و پرچم حضرت مهدی (عج) بر فراز مکه به اهتزاز در آمده و نور وی از آن پرتو افکن است ... درحالی که دشمنان و خبرگزاری های جهانی آنها می کوشند تا خبر پیروزی نهضت مقدس آن حضرت را سر پوش گذاشته و با تاخیر ،آن را اعلام کنند و اگر هم زودتر کشف شد آنرا حرکتی از سوی افرادی افراطی و مدعی مهدویت که قبلا تعدادی از آنان در مکه و دیگر نقاط نابود شده اند ، وانمود کنند... و از طرفی دست به تحریک عوامل خود در مکه می زنند تا از رهبری نهضت و نیروهای وی و نقاط ضعف آنان کسب اطلاع نموده و با ارائه و انتقال این اخبار به نیروهای سفیانی بتوانند به دستور وی در سریع ترین زمان ممکن خود را به مکه برسانند .
در روز عاشورا که به گفته روایات روز شنبه است ، مهدی (ع) وارد مکه می شود تا بر جهانی بودن نهضت خویش تاکید نماید و تمام ملتهای مسلمان و ملل جهان را به زبان خودشان مورد خطاب قرار می دهد و از آنان علیه کافران و ستمگران یاری می خواهد . از امام باقر(ع) روایت شده است که فرمود :
« قائم ، روز شنبه که روز عاشورا است روزی که امام حسین (ع) در آن روز به شهادت رسید ظهور می کند » بحار ج 52 ص 285
در صورتی که در دیگر روایات ، ظهور آن حضرت را روز جمعه بعد از نماز عشاء بیان کرده اند ، چگونگی جمع بین این دو روایت اینگونه احساس می شود که ظهور امام(ع) در دو مرحله انجام شود و سلطه امام بر حرم و مکه شب دهم محرم است که مقدمه اعلان ظهور آن بزرگوار برای جهانیان در روز شنبه که روز عاشوراست خواهد بود .
و بی شک این امر برای دول جهان حائز اهمیت بوده و انعکاس فراوانی در میان ملل مسلمان دارد ... بویژه زمانیکه امام(ع) آنان را از معجزه وعده داده شده که بزبان جدّ بزرگوارشان پیامبر اسلام (ص) بیان شده است با خبر می سازد که بزودی اتفاق خواهد افتاد و لشکریان سفیانی که اهل سوریه هستند و برای سرکوبی نهضت آن حضرت به سوی مکه می آیند در زمین فرو خواهند رفت .